top of page

Leraren

Een leraar vertelt: Als wij u willen uitleggen wie wij zijn, dan komen wij geen aardse begrippen tegen om ons mee te vergelijken. Wij zijn nooit als mens op deze aarde geweest, maar wij weten wat er speelt, omdat alle wezens in de geziene en ongeziene wereld, onderdeel zijn van ons. Wij zijn een energievorm, zeer veel omvattend, en u kunt zich hier als mens onmogelijk een voorstelling van maken, want u bent opgegroeid met een beeld dat er een God op een troon in de hemel zit en wacht tot u weer terugkomt. Veel mensen hebben een beeld wie Jezus is, hebben een beeld wie God is, maar dat zijn allemaal prentjes die de mens in zijn leven heeft meegekregen via ouders, via school, via de godsdiensten en wanneer u deze prentjes neemt, het vertienvoudigt, dan nóg heeft u maar een fractie van wie wij zijn.

Probeert u zich de Wereld van de Wijsheid eens voor te stellen als een groot zwembad waarin een pierenbad, een kikkerbad, het één-meterbad en het diepe bad te vinden is. Alle wezens die voor de menselijke vorm gekozen hebben, kunt u zien als de druppels van het water in het pierenbad. Dit pierenbad heeft zeven badmeesters en iedere badmeester heeft de taak om de wezens, die in zijn energie staan, te begeleiden. Wanneer het wezen zichzelf, maar ook het pierenbad kent, maakt hij een overstap naar het kikkerbad waar weer andere badmeesters, andere Leraren aanwezig zijn. Weet in ieder geval dat de plek die uw wezen inneemt, onderdeel is van het grote geheel.

Wij maken gebruik van het symbolische beeld van het zwembad omdat dit voor uw denkkap te bevatten is. Toch is dit maar een povere beeldspraak, want wij staan buiten uw denkkap en uw denkkap kan zich geen voorstelling maken van wie wij zijn. Maar u kunt er vanuit gaan dat onze kracht, onze trilling over de hele wereld reikt en dat wij alle wezens kunnen bereiken die in onze energie staan. Via uw wezen heeft u altijd contact met één van ons, want u bent daar onderdeel van, maar of u zich hiervan bewust bent dat is een andere vraag. Wij mogen niet door uw gedachten heen breken, alleen u heeft deze vrijheid. Wij zijn er altijd, maar de mens moet zelf de poort openzetten en bewust contact met ons leren maken...  

De taak van de Leraren

Wij zeven leraren hebben allemaal verbinding met de wezens die in onze energie staan.

Wij hebben de mogelijkheid om te kijken: wat heeft een wezen nodig om verder op zijn pad te komen?
Want het is onze taak om het wezen te begeleiden naar het volbewustzijn. Wij weten wat ieder wezen nodig heeft, maar tevens kennen wij de mogelijkheden van de mens waar het wezen gebruik van maakt.

Onze begeleiding zal altijd tweeledig zijn: enerzijds het wezen, anderzijds de mens. 

 

Wij hebben vele mogelijkheden om de mens bij te staan.

Wij maken wel onderscheid, het ligt aan de ontwikkeling waar de persoon in zit. Iemand die al zover is dat hij zelf contact kan maken met zijn wezen, zullen wij anders benaderen dan iemand waarvan wij weten dat hij denkt: ik moet bidden, wil ik hulp ontvangen.
Het maakt niet uit aan wie hij de hulp vraagt, wij ontvangen de intentie van de hulpvraag en kijken hoe die mens het beste geholpen kan worden.

***

bottom of page