top of page

Geestelijke wetten

Symbolisch beeld: Een grote witte wieg, die de vorm heeft van zo'n diepe kinderwagenbak van voor de oorlog, straalt onnoemelijk veel wit licht uit.

Een vriendelijk bloot kind, met pikzwart haar, donkere ogen en wenkbrauwen, zit kraaiend en met zijn armpjes zwaaiend in deze wieg, waar hij geheel omhuld wordt door dat grote witte licht.

Uit de wieg verschijnen ook een aantal geometrische figuren, zoals het 4x4-teken, de cirkel, het 6-teken, de driehoek en ten slotte een 8-vorm, de lemniscaat.

De witte wieg is het symbool van de vrouwelijke component en het kind in de wieg staat voor de mannelijke component, die samen één geheel vormen. En iedere geometrische figuur die u uit de wieg zag komen, staat voor een geestelijke wet.

De Wereld van de Wijsheid kan alleen maar bestaan dankzij dit principe: de mannelijke en de vrouwelijke component. Het is de basis van de Wereld van de Wijsheid.

Als we kijken naar het principe als totaliteit, zien we dat de mannelijke en de vrouwelijke component elkaar aanvullen of elkaar afstoten. Maar samen brengen ze een bepaalde beroering tot stand, die nodig is om te groeien, om te veranderen.

Zonder dit principe zijn er geen bouwstenen en zouden de mogelijkheden van de Wereld van de Wijsheid om de wezens verder te begeleiden op het pad van bewustzijn uitermate beperkt zijn, want ook hierin spelen de mannelijke en de vrouwelijke component een belangrijke rol.

Wanneer het wezen pas begint in zijn ontwikkeling, zijn ook de mannelijke en de vrouwelijke component hierin nog onbewust. Zij moeten leren om bewust samen te gaan werken. Als er een volledige samenwerking is tussen de mannelijke en de vrouwelijke component, dan is er een volbewustzijn aanwezig.

 

Het principe omvat een aantal geestelijke wetten.

Wetten kunnen niet bestaan zonder wijsheid en wijsheid kan niet bestaan zonder wetten. En ook wij, als leraar, zijn gebonden aan de wetmatigheden van de Wereld van de Wijsheid.

Veelal heeft de mens niet in de gaten dat hij in het dagelijks leven hier onbewust al gebruik van maakt.

Daarom willen wij verschillende wetmatigheden onder de loep nemen.

***

bottom of page