top of page

Zwaartekracht en trekkracht

Beeld: een soort knol met uitstulpingen, te vergelijken met een gemberwortel. Op afstand is te zien dat er veel van deze knollen zijn. Ze hebben een aardekleur, van licht tot donkerbruin. Het is alsof ze net uit de grond getrokken zijn omdat er allemaal aarde en zand op zit.

 

Wij hebben u dit beeld gegeven omdat dit een beeld is wat bij deze planeet hoort.

Wanneer deze knollen niet in de grond aanwezig waren dan zweefde u door de ruimte heen, want deze knollen staan symbool voor de zwaartekracht.

Kijk naar de planten die naar het licht groeien. Ook een mens is sterk geneigd om naar het licht te grijpen.

De zwaartekracht in deze planeet zorgt ervoor dat u op de grond blijft staan. Want als u alleen maar naar boven zou gaan en u geen worteltjes heeft zoals planten die zich daarmee vast kunnen grijpen, dan zagen we u door de lucht zweven.

Dit laat ook zien of u wel in de goede positie staat. Als het in harmonie is met zowel de trekkracht naar boven toe als de kracht naar beneden toe, gaat u merken dat uw lichaam precies die lengte aanneemt, die werkelijk bij u past.

 

Zoeken naar evenwicht

De werking van deze twee krachten op elkaar is ook nodig voor de mens om op deze planeet aanwezig te zijn.

Juist het weten hiervan helpt u om steeds op zoek te gaan naar het evenwicht. Vrij vaak laat een mens zich leiden door emoties, en wat doen emoties?

Die trekken u naar beneden en dan krijgt de zwaartekracht meer macht over u dan de trekkracht.

Die trekkracht zegt tegelijkertijd ook dat iemand die bezig is met esoterie, met paranormale zaken, zich veel meer laat leiden door die trekkracht en er een hekel aan heeft om de zwaartekracht te voelen.

 

Hierin kunt u al zien dat ieder mens de mogelijkheid heeft om in harmonie te staan met alles wat met de stof te maken heeft, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid heeft om daar met zijn wezen de vruchten van te plukken.

Hij kan zich laten leiden door emoties en dan kan hij ofwel de grond in zakken of hij kan gaan zweven.

Maar iemand die totaal aanwezig is, en wij gaan ervan uit dat het een volbewuste is, die laat zich daardoor niet meer ringeloren. Die gaat gewoon staan voor wie hij werkelijk is en voelt de trekkracht naar boven toe. Hij voelt tegelijkertijd ook dat hij zware voeten heeft. Zo kan hij in evenwicht blijven.

Daardoor heeft deze mens ook de mogelijkheid om in situaties waar spanningen aanwezig zijn, zichzelf te blijven.

 

Dat is voor iedereen weggelegd. U moet alleen even weten dat dit bestaat. Het is niet iets wat wij bedacht hebben, want het is een heel natuurkundig, biologisch gegeven dat op uw lichaam inwerkt.

Uw wezen kan zich daar nog even van terugtrekken, maar het lichaam, onderdeel zijnde van deze planeet, heeft deze mogelijkheid in zich en u kunt er met uw eigen bewustzijn gebruik van maken.

 

Dus deze krachten die op elkaar inwerken hebben een duidelijke functie naar ieder van u als mens.

De trekkracht en de zwaartekracht zijn prachtige krachten, maar er zit veel aan vast.

We hoeven alleen maar even naar die rode aarde-energie te kijken waar dus ook de zwaartekracht aanwezig is.

Op zichzelf is de zwaartekracht heel neutraal, maar ook de trekkracht is heel neutraal.

Omdat de mens toch aardig werkt met chakra's en met trillingen en ook deze planeet behoorlijk veel trillingen in zich herbergt, kunt u zich natuurlijk wel voorstellen dat al deze krachten van deze planeet op uw lichaam kunnen inwerken.

En als u dan niet het evenwicht voelt dat de kracht van uw eigen wezen ook aanwezig is, ja, dan wordt u speelbal van de trillingen van deze planeet.

***

bottom of page