top of page

Rijpingsproces

Ik sta te kijken aan de rand van een gemaaid graanveld, waarop de stoppels nog in rijen staan. Het bruin van de aarde is hier goed zichtbaar. Maar verder is het uitzicht weids en in de verte is een berg te zien die baadt in stralend zonlicht, terwijl op het stoppelveld de zon verstek laat gaan. Al is het een hele onderneming, toch komt in mij de drang naar boven om naar die berg te lopen. Tijdens deze tocht lopen steeds meer dieren mee en zij dragen op de een of andere manier een tas of zak met zich mee.

Zo draagt een hond een rugzakje en aan de slurf van de olifant hangt een tas.       

Aan het eind van het stoppelveld gekomen, gaat deze over in een mosvlakte. Hier vormt de grote groep dieren een halve cirkel om mij heen, om samen naar de berg te kijken, die vanuit deze positie al veel groter lijkt. Het is geen witte berg, maar de wanden zijn dooraderd met verschillende zachte kleuren, zoals lila, blauw, roze enzovoort.  

 

Als u even meegekeken heeft dan viel vooral op dat er een aantal dieren rond Magda liepen. Ook dat zij in een veld stond waar al die afgemaaide stoppels te zien waren en dat er bruine grond was. Maar tegelijkertijd had zij zicht op een prachtige berg die in het zonlicht lag en waar heel veel straling van afkwam. Dichterbij komend zag zij ook dat er een aantal kleuren in deze berg aanwezig waren.

Mogelijkerwijs kunt u al uit dit beeld opmaken dat de kijk naar de berg betekent: dit is het ultieme wat een mens kan bereiken in zijn ontwikkeling. Dus het volbewustzijn en het contact met de Wereld van de Wijsheid wordt hierdoor gesymboliseerd. Ook alle kleurtjes die in deze berg te vinden waren, hebben te maken met de trillingen van de Wereld van de Wijsheid, waar u langzamerhand steeds gemakkelijker contact mee maakt.

U heeft in het beeld geen leraar gezien, maar wij zijn onderdeel van deze berg. Ook willen wij onszelf niet als intermediair laten zien, want het is de bedoeling dat u zelf contact maakt. We proberen u alleen te activeren om zelf het pad te lopen en naar binnen toe contact te maken met de Wereld van de Wijsheid.

 

U zag al die dieren en het leek alsof ieder dier een bepaald pakketje bij zich droeg. Dieren staan in onze symbolentaal voor emotionele ladingen, maar ook voor de lichamelijke mogelijkheden die de mens heeft.

U weet dat de opbouw van uw genetisch materiaal ooit begonnen is in de dierenwereld, dus u heeft, op een onbewust niveau, waarschijnlijk al contact met één van de dieren die wij hier om haar heen gegroepeerd hadden. Dit genetische materiaal kan u tegelijkertijd helpen om ook verder naar binnen te zakken en te zien wat de Wereld van de Wijsheid voor u in petto heeft. Want zoals wij al lieten zien: ieder pakketje dat een dier bij zich droeg, laat ook het lespakket zien dat ieder wezen onderweg meegenomen heeft en waar u soms in uw leven behoorlijk last van kunt hebben.

Wij kunnen zeggen: 'U hoeft er geen last van te hebben, u moet alleen deze les leren', maar u kennende vindt u het soms heel moeilijk en ervaart u het als een lijdensweg.

 

De mogelijkheden die een mens heeft, ook vanuit het genetische materiaal, helpen wel om juist dit lessenpakket aan te kunnen vatten en te gaan begrijpen waarom deze lessen aanwezig zijn.

Het is dus niet de bedoeling om de dieren stuk voor stuk onder de loep nemen en te weten: bij dat dier hoort die emotie. Dat vinden we niet zo belangrijk.

Alleen u kunt in uzelf voelen of u met een van die dieren een bepaalde binding heeft.

De een voelt een binding met een vogeltje, de ander zal zeggen: 'Het is net of ik een lijntje voel met een bepaalde hond'. En dat betekent dat het genetische materiaal van uw lichaam ergens al een blauwdruk ontvangen had tijdens het leven in een dierenlijf.

 

Als wij een graanveld laten zien dan hebben wij het over de rust die gekenmerkt wordt door uw eigen wezen.

Nu hebben wij dat graanveld afgemaaid en bleven alleen de stoppeltjes over.

Dit kunt u zien als een begin, om op zoek te gaan naar de rust, naar de inhoud van uw eigen wezen.

Het lijkt in dit beeld alsof wij helemaal opnieuw beginnen en wij van u denken: nou, die mensen weten nog niks en wij moeten ze maar stapje voor stapje wegwijs maken in het geheel, maar dat is niet zo.

Wij willen alleen laten zien hoe een mens soms helemaal geen contact met zijn eigen wezen maakt, daarin de dorheid van het dagelijks bestaan ervaart en waar ook het lijden aan vast zit.

De mens maakt daardoor ook alleen maar contact met de aarde-energie, daarom was deze aarde ook goed zichtbaar. Tegelijkertijd zegt die bruine kleur ook dat de mens vaak lijdt door emotionele blokkades of ladingen die hij in zijn leven ervaart.

Terwijl wij zeggen: 'Dit is het begin waar ieder wezen mee van start gaat', maar langzaamaan voelt het wel de drang om naar deze berg te lopen. Dus wij konden niet aan het begin voorbijgaan.

Daardoor gaf dit samenvattend verhaaltje een algeheel compact beeld, van begin tot eind van de ontwikkeling.

Lessen kunnen alleen maar geleerd worden via emotionele ladingen, want vaak zal de mens eerst door een bepaalde lading heen moeten waar lijden aan vast zit, alvorens hij gaat begrijpen wat die les voor hem betekent.

En wanneer het op een hele prettige gezapige manier gaat, zal de mens zijn kijk niet veranderen.

Nee, de denkkap moet 'kantelen', wil er een nieuwe kijk ontstaan.

 

We lieten die berg alleen nog maar aan de buitenkant zien en die was al heel mooi. Maar uw wezen is natuurlijk onderdeel van de berg, dus die kent ook alle spelonken, alle oneffenheden, alle gesteenten en alle kleurtjes van de Wereld van de Wijsheid.

Wij vragen van u: 'Ga eens in die berg zitten en kijk eens wat er dan met u gebeurt'.

En als u eenmaal dit spoor naar binnen ontdekt heeft, gaat u het eigen wezen onderzoeken en komt u daar allerlei oude ervaringen tegen, daarbij ook alles wat het wezen al heeft uitgespookt in vorige existenties.

Tegelijkertijd weet het wezen met wie van de leraren het in contact staat en heeft het ook een rechtstreeks lijntje waardoor u vragen aan ons kunt stellen.

Zoals: wat wordt er nu eigenlijk van mij gevraagd? Op welke plek van de berg zit ik, of op welke laag van trillingen zit ik eigenlijk?  

 

Daardoor gaat er een wereld voor u open en is er veel te ontdekken, veel te onderzoeken.

Want omdat het wezen steeds allrounder wordt, het ook steeds meer contact maakt met verschillende lagen in de Wereld van de Wijsheid, kan het dit ook aan u als mens doorgeven.

Dan wordt er een soort filmpje voor uw geestesoog afgedraaid waardoor u weet: mijn wezen wil mij als mens iets aanreiken, en u zult merken hoe snel uw eigen ontwikkeling gaat en u allerlei mogelijkheden in uzelf aanboort.

 

Wij hopen in ieder geval dat u uw eigen gids gaat ontdekken. En dan niet een gids zoals dat in de esoterische literatuur wordt genoemd, maar zie uw wezen als gids waarin u de antwoorden kunt vinden of even een koersaanwijzing kunt ontdekken.

***

bottom of page