top of page

Onderweg

 

Voelen dat er meer is, weten dat het wezen is wie je werkelijk bent en dat je de impulsen van je wezen ook wilt gaan volgen om verder te komen op je pad is één ding, maar deze impulsen in je dagelijks leven ook te  voelen en ernaar te handelen, dat is nog een hele klus.
Als je bijvoorbeeld een uitnodiging krijgt voor een familiefeestje....wat doe je dan?
Wat je op weg kan helpen is jezelf de vraag stellen: Wat was mijn eerste gevoel erbij? Want het wezen geeft zijn seintjes in het nu-moment en dan is deze uitnodiging nog niet door het denken, met al zijn regels en mitsen en maren, ingekleurd.
Daarna komt de volgende stap: als het antwoord 'nee' is….. durf je deze impuls ook te volgen?
 

Je gaat de dagelijkse ‘strijd’ aan met de normen en waarden en de regels die je van kinds af aan met de paplepel zijn ingegoten. Ze laten je in de maatschappelijke pas lopen en kleuren je kijk, maar geven je ook houvast en bieden de geborgenheid van het horen bij de groep.
 

Je bent je vaak niet meer bewust van het feit dat het aangeleerde regels zijn en welke invloed ze hebben op je dagelijks bestaan, maar als je er eens naar gaat kijken, passen ze dan nog wel bij je….of zou je het anders willen doen?
 

Je vindt hier een aantal teksten met lessen van de leraren over onderweg-zijn en met hun kijk op wat je zoal tegen kunt komen onderweg. De Zilveren druppels raken je wellicht even aan ...

bottom of page