top of page
drops-of-water-578897_1920.jpg

Het wezen

Het wezen is wie je werkelijk bent en het is onderdeel van de Wereld van de Wijsheid. Het wordt symbolisch voorgesteld als een druppel van de Zilveren zee. Alles wat in de zee aanwezig is, zit ook in de druppel, maar het wezen is zich daar nog niet bewust van. 

Het wezen moet ervaringen gaan opdoen en lessen leren om een groter bewustzijn te krijgen. Het kan deze lessen alleen maar leren door de emoties en gevoelens te ervaren die de lessen in de mens, zijn stoffelijke mantel, oproepen. De mens met al zijn mogelijkheden is het werkmateriaal voor het wezen.
 

Een mens in de blauwe trilling gaat na een zoektocht door de paranormale wereld en esoterie, voelen dat er nog meer is… Hij zoekt het echter niet meer buiten zichzelf, maar gaat naar binnen keren en zijn denken met de aangeleerde regels en beelden loslaten. Hij leert contact te maken met zijn wezen.
Er gaat een samenwerking ontstaan, waarbij het wezen het pad aangeeft dat bij de mens hoort. Een pad dat gericht is op groei, op zichzelf ontdekken en zichzelf durven zijn.

De taak
In de paarse trilling komt de mens voor het eerst in contact met zijn taak.

Wanneer een mens luistert naar zijn wezen, zal hij merken dat hij in een bepaalde richting geduwd wordt. Hij wordt steeds in bepaalde situaties geplaatst die te maken hebben met zijn taak. De mens krijgt geen etiketje mee als zijnde: dát is het, maar gaandeweg op zijn pad van bewustwording wordt het wel steeds duidelijker. Het wezen laat je voelen ‘dít hoort bij jou en dát hoort niet bij jou’.

***

Mijn beste vriend…

 

‘IK’ ben mijn beste vriend, dat heb ik nooit geweten.

Ik was ernaar op zoek en voelde mij vergeten.

Ik vroeg een ieder ‘hou van mij’ en ‘help me door het leven’,

maar kreeg nooit wat ik nodig had, hoe konden zij ook geven…

 

Datgene wat ik in me heb, mijn ware IK, mijn wezen.

Het leidt mij door het leven heen en kan mijn pijn genezen.

Mijn wezen weet wat nodig is, weet van een hoger plan

en laat mij voelen wat ik moet, het vraagt een volgen van...

 

Mijn wezen is mijn beste vriend, dat mij met Al wat Is verbindt

en samen zijn we onderweg, om te ervaren als een kind.

Te leren wat ik nog niet weet of in mezelf herken,

zodat ik uiteindelijk begrijp en zie, wie ik werkelijk ben.

 

***

bottom of page