top of page

Big Mac

Mmmmmmm…. Pien zucht als ze met een spijtig gevoel aan deze reclame voorbij loopt. Na een paar stappen draait ze zich nog eens om. Mmmmm…. ze heeft honger en het ziet er zo lekker uit!

broodje hamburger.jpg

´Nee meid, sterk zijn! Je weet heel goed hoeveel calorieën hierin zitten en dat het verre van gezond is. Teveel vet en zout en te weinig groenten. Je moet verantwoord eten!´
´En sporten natuurlijk´, hoort ze het stemmetje in haar hoofd, ook zo´n item. Lekker wandelen is fijn, maar joggen of met gewichten bezig zijn…. pfffffff.

Op het werk hadden ze het in de pauze vaak over gezond eten, afvallen en sporten, zeker nu met de zomer en het strand in aantocht. Tijdens de lunch kwamen er bakjes muesli en crackers met mango of rauwe worteltjes op tafel. En laatst kregen ze, als presentje  van de baas, een bon voor een introductieles naar keuze bij de sportschool om de hoek.
Ze voelde zich een beetje schuldig toen zij als enige moest zeggen dat ze niet wist hoe het werkte…..
Sindsdien had ze het roer omgegooid.
Ze at alleen nog gezonde dingen en was gaan sporten. In de lunchpauze zat ze ook met een bakje fruit en volkoren crackers aan tafel. Ze kon er nu over meepraten en voelde zich niet meer schuldig, want ze was goed bezig voor haar gezondheid toch? Ze zou vast wel leren om het lekker en leuk te vinden.

Terwijl ze hierover loopt te mijmeren, realiseert ze zich opeens dat ze zich eigenlijk ook voorheen altijd gezond voelde en lekker in haar vel zat, ondanks dat ze niet echt met deze dingen bezig was en maatje 38 iets te krap.
Eten was lekker, iets om naar uit te kijken en ze at echt niet altijd ongezond, maar gewoon waar ze zin in had.
En kijk nu eens… loopt ik hier een beetje chagrijnig rond en voel nu al tegenzin om straks te gaan sporten….
´Ze kunnen me de boom in!!!´
Met een dikke grijns draait ze zich om, gaat terug en bestelt een Big Mac.

bottom of page